fredag 31 augusti 2012

Utställningsdags


Vilken himla tur att jag hade morgonpasset på jobbet idag (06-12.30) och därför redan är hemma för imorgon är det utställning och jag ligger inte sådär superbra till planeringsmässigt, som vanligt.
Är utställningsplattor fixade? Nej
Är marsvinen trimmade? Nej
Är marsvinen badade? Nej
Är transporter färdigpackade? Nej
Är planering inför US-mötet klar? Nej (som tur är så är vi extremt få unga anmälda till utställningen så det blir nog inte mycket till möte ;)Typ me myself and I, Kråkan kan få bli sekreterare).
Är någonting annat klart/fixat/föreberett inför imorgon? Nepp
Så ska jag hålla på fram till midnatt med det här? Förmodligen. Optimisten i mig säger att det är luuuuugnt.

måndag 27 augusti 2012

Alltså åh, bebisar!

Det pågår en diskussion om prematura marsvinsbebisar på marsvin.ifokus just nu och eftersom jag själv fått tidiga bebisar två gånger är jag med på ett hörn. Att det kom på tal har ju förstås resulterat i att jag var tvungen att gå tillbaka och läsa om och titta på bilder från de två kullarna, och de andra. Det är så fruktansvärt jobbigt när det går fel men jag kan inte låta bli att längta lite efter bebisar nu, blir lite bebissjuk. Har varit lite tveksam till att ta någon kull i år eftersom jag dels haft fullt upp med sjukdomar hos djuren och dels känt att min egen framtid varit lite oviss – var ska jag ta vägen, jobba, göra? Och då är det inte optimalt att planera in nya liv. Men faktum är ju att vill jag ha ungar på Björn eller Vilda så är det hög tid att fundera över det, det samma gäller om jag ska ta om någon kull på Gigi eller Doris… Kickan skulle ju egentligen också parats men jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det, jag har ju ingen hane till henne och jag tänker inte ta någon om det inte är rätt. Hennes uppfödare ville gärna att det skulle bli en till kull så det var lite av ett löfte när jag tog över henne… Men alltså, var ska jag hitta en lämplig tricolor-hane? Någon?

söndag 26 augusti 2012

Utställningspremiär snart!


Nästa lördag är det utställning i Åsaka, det blir första utställningen för grisarna i år. Känns kul och rätt nervöst. Känner mig lite ovan fastän jag har varit på utställning utan marsvin under året. Lite nervöst är det ju alltid, nu har jag två töser med som saknar varsitt cert till championat. Hade varit kul att få med marsvin i årsboken igen :)
Det är Kickan (ras & pet), Kråkan (pet), Gigi (ras) och Doris (ras) som är anmälda och jaq har börjat pyssla så smått med dem. Tycker som alltid att de är väl värda såväl silverkort som cert ;) Men vi får väl se om domare håller med. Ska bli roligt att visa annat än vitingarna i ras, det känns som om det var länge sedan. Känner mig lite ringrostig på att trimma färgade marsvin, det är lite annorlunda. Jag har heller aldrig ställt ut nonself i ras tidigare, spännande spännande. Kickan är snygg så jag hoppas att jag kan visa upp henne ordentligt också, haha. Måste, måste verkligen komma ihåg att ordna utställningsplattor innan lördag, glömmer bort att jag slängt mina mest hela tiden. I värsta fall får det räcka med handduk men det ser lite tråkigt ut.
Nu ska odjuren få mat, massa paprika! Stackarna får så himla mycket paprika nu när det är så bra pris, nästan så att de verkar tycka riktigt bra om mig