lördag 20 oktober 2012

Kickback x Creutzbergs Congo

Det här kommer bli helt fantastiskt! Jag är så himla förväntansfull inför den här kullen!

Här odlar vi champinjoner och sånt där

Det blev inte mycket sömn inatt, energidricka i hela kroppen ihop med att Björn gett sig tusan på att leka med vattenflaskan hela natten förhindrade detta. Men slumrat lite måste jag ha gjort för vid 04.30 vaknade jag till och var tvärsäker på att jag försovit mig och att jag hade bråttom iväg till utställning, när jag väl insåg att jag var två timmar före schemat så kunde jag inte somna om. 








Jag hade inga större förhoppningar inför dagen, tycker att alla mina marsvin tappat formen lite det senaste. För ett tag sedan bestämde jag mig för att byta torrfoder men eftersom jag ännu inte bestämt mig för vad (hjälp!) har de gått utan ett tag, det är egentligen ingen fara men framför allt Doris (såklart) tyckte jag hade tappat lite väl mycket. Så i början av veckan övervägde jag att stryka henne, men bestämde mig för att mata på med havregryn veckan ut istället. Om det gav utdelning eller om jag bara hade hjärnspöken vet jag inte men det var ju bra att jag inte strök henne. För nu är Doris champion efter att ha plockat cert och BIR 89p och därtill placerat sig som BIS 4 under dagen! SCh GP Define Ice Nay! Hurra hurra!
Kickan fick 87p och jag är nöjd, men nu blir det inga utställningar på ett tag för hon har flyttat ihop med snygga pojkvännen.

fredag 19 oktober 2012

Creutzbergs Congo

Kom precis hem efter en spännande resa till och från Ljungskile (jag och lokalsinne alltså, eller vägskyltar, eller att följa instruktioner från en gps - det är ett under att jag har körkort) där jag hämtat herr. t&w. Och han är såå himla fin! Bara muskler och görsnygg. Längtar efter att få sätta ihop honom och Kickan imorgon efter utställningen. På tal om utställning, Ann-Marie kommer och hämtar mig om ungefär 7 timmar så att vi kan åka till utställningen och börjar ställa i ordning - såå det börjar bli dags att sova! Har försovit mig förr när det varit dags för utställning ;) Känner nu att det var lite smådumt att hälla i mig den där sista energidrickan på väg hem...

Hälften klart, nästan

Thank God för lättrimmade marsvin, Kickan var i princip redan klar sedan förra utställningen och Doris gick superlätt. Så himla skönt, nu känns det som om jag ligger mycket bättre till tidsmässigt. Dags att dra igång med maten!

Dagen innan utställning = ordnat kaos som vanligt

Idag är det så himla mycket grejer som behöver ordnas, marsvin ska fixas, burar ska hämtas ner från vinden, mat ska lagas till tjugoish personer, dokument ska skrivas ihop och ut och sen ska jag köra iväg och hämta mr. handsome-pig. Och så ska jag hålla koll på tokvalpen också, som blivit en riktig tjuv och stjäl allt från strumpor och skor till kuddar och böcker.

För att börja någonstans i oredan ska jag ta ut och kissa sistnämnda, sen är det bara att sätta fart! Bonusbild på min lilla söta tanthund, även om det här är en marsvinsblogg ^^

tisdag 16 oktober 2012

Roligheter!

På fredag kommer det hit herrsällskap till Kickan! Det ni!
Jag har varit sugen på trefärgade ett tag nu, och nu har jag fått tummen ur. Creutzbergs Congo är en crested t&w och därtill chokladbärare (!!) Han har tidigare lämnat fina vältecknade bebisar så vi håller tummarna för att det ska bli fint det här gången med, men jag tvivlar inte en sekund på det. Åh, det ska bli så himla spännande och roligt. Så efter utställningen på lördag får de två flytta ihop och så hoppas vi på att det blir himla bra det här!

torsdag 11 oktober 2012

Sov sött Greta

Igår gick jag runt mest hela dagen och grubblade över vad jag skulle göra med Greta, försökte lägga upp en plan, bestämma mig för när och hur jag skulle behöva ta ett avlivningsbeslut. För ärligt talat var jag helt inne på det, hon verkade inte må dåligt men jag såg ju att hon blev sämre - att kroppen tog emot. Det är så svårt att veta när det är dags, jag har fattat beslutet ett par gånger och det är så fruktansvärt svårt. Efteråt har det oftast känts som att jag tog helt rätt beslut, men inte alltid. Ibland känner man att man kanske, eventuellt, fattade ett beslut för tidigt - kanske fanns där mer att göra. Med Sune var det enkelt, han levde på lånad tid och den dagen han tappade balansen när han tvättade sig och kroppen tydligt tog emot när han skuttade runt så var det slut. Jag tänkte att jag skulle vänta på något liknande tecken från Greta, för trots allt kändes hon gammel-sjuk precis som Sune och inte sjuk-sjuk som ett par av de andra... Men jag hann aldrig fatta något beslut, och det känns jätteskönt. Det var först i tisdags som jag reagerade på hennes stelhet, att ålderskrämporna plötsligt kommit till henne ordentligt. Så det gick snabbt, det är jätteskönt. Men det känns så tomt.

Imorses hade Greta somnat in i sin bur, intill henne satt vännen Kickan och kurade. De två hade verkligen hunnit bli ett radarpar, de var så goa tillsammans och skilde sig ur mängden av galenpannor med sitt lugn. Greta var en mycket speciell tjej och hon blev en favorit hos så många, eftersom hon var den enda som var dumsnäll nog att låta sig klappas i buren och som alltid var lugn och trygg. Fina gosan.

Så det är tomt nu. Men jag tänker att Greta har det bra nu, hoppas att hon funnit sina gamla vänner - allihop som hunnit gå innan henne. Kira, Tilda, Siiri och Wilma med flera... För många är de som kommit och gått. Greta och Wilma var nystarten i mitt marsvinsintresse, från att ha haft bara Sune i flera år kom jag in i marsvinssvängen igen och fastnade. Så det är tack vare dem som jag sitter här idag och hör hömumsande i bakgrunden.

Vi saknar dig Greta
070211-121011






tisdag 9 oktober 2012

Bekymrad över Greta

Greta har blivit så väldigt liten... Jag vet inte hur jag ska beskriva det på något annat vis. Hela kroppen på henne har liksom krupit ihop och hon drar in bakbenen under sig, ostbågsformad och stel liksom. Det har varit till och från länge nu men det har blivit värre. Hon äter bra och är som Greta är mest, lite efter, långsam och lugn. Hon har aldrig varit ett jätterörligt marsvin, men kanske har hon blivit ännu mer stillsam. Det är klart att det tar emot att röra sig om man är stel. Jag skulle vilja säga att det är c-vitaminbrist, hon var stel i sina bakben hos ägaren som hade henne innan hon kom till Eragons och det hjälpte att ge henne extra askorbinsyra så blev det bra. Men mina marsvin äter mycket grönsaker, riktigt mycket nu det senaste när jag köpt på mig tonvis med paprika till vrakpriser... 

För hon kan ju inte ha satinsjukan tycker jag, satin är hon då inte, men så som hon satinskuttar... Nä jag vet inte vad jag ska göra, men jag tycker inte om att se henne sån här. Idéer, tips, råd?

måndag 8 oktober 2012

Valpen Ville

Han har varit här sen i lördags nu, den lille vilde, och idag hade vi vår första hemmadag han och jag. Det är ju så fiffigt uträknat nämligen att nu när jag är hemma om dagarna kan jag passa det lilla odjuret (som inte är speciellt ensamhetstränad och gnäller så fort han blir ensam i ett rum... På listan över saker att jobba med alltså). Eftersom han skött sig bra och eftersom jag inte vill behöva stanna på övervåningen hela dagen har jag låtit honom följa med mig runt, det har gått toppen. Marsvinen fick han syn på redan igår och det har funkat jättebra! Han har något selektiv hörsel, hehe, men har lyssnat bra när han varit på mitt rum. Mest har han varit himla nyfiken och stått och tittat på Solis (han har nog inte fattat att det är djur ovanför också, men bra fundersam blev han när det studsade till ovanför hans huvud förut) och gnällt lite ibland, men det har räckt med att säga ifrån så har han slutat. Jag känner mig hoppfull!

fredag 5 oktober 2012

SMF Västra



Idag blev den klar, Västras nya hemsida. Vad tycks?
Jag var sjukt nöjd under de första timmarna med den, nu har det övergått i ett milt hat mot krångel med bilder, placering och dylikt smått. Jag vill inte ens se den mer, men bättre än den förra måste den blivit. Hoppas jag. Så tada!


En till fyrbening i familjen

Imorgon blir vi tolv fyrbeningar i familjen, men den här gången kommer tillskottet varken i form av marsvin eller hamster utan som vovve. Vi ska bli fodervärdar åt en sex månader gammal cairnterrier och imorgon flyttar han in. Känslor på det? Skräckblandad förtjusning, haha. Jag tvivlar inte på att vi klarar av att ta hand om en hund, egentligen, vi är trots allt fyra "vuxna" i hushållet och en lite mindre vuxen som delar på ansvaret. Men det är ändå svårt att se hur en hund ska passa in i ett hem där det aldrig varit hund tidigare. Jag har sprungit runt som en idiot idag och försökt valpsäkra huset, ser dödsfällor mest överallt tycker jag, haha. Men det ska nog gå bra. Jag har försökt läsa mig till om hur man bör träna in honom med marsvinen, det kan nog bli en duktig utmaning med en liten smådjursjägare... Han behöver absolut inte kunna sitta och tvätta dem eller hjälpa till vid burstädningen, men jag tänker inte tillåta att han skrämmer grisarna på något sätt och vis. Vi får väl se hur det går.

På marsvinsfronten är det kanske lite på gång, men det säger jag ingenting om förän det är klart - spännande va? 

tisdag 2 oktober 2012

Kvällning i hölådan










Ny blogg

Efter extremt många försök att få ordning på den förra bloggen, där det inte gick att lägga upp bilder, lyckades jag radera alltihop... Så nu struntar jag i wordpress och kör på här istället. Tyvärr har större delen av bloggarkivet försvunnit, det känns jättetråkigt men ett par inlägg har jag lyckats återskapa åtminstone. Och nu blir jag förhoppningsvis duktigare på att uppdatera och leverera lite bilder också.

Spånar på hemsida


Notera fyndig rubrik. Tack.
Hyfsat seg i huvudet efter att ha suttit vaken halva natten och försökt lugna mitt lilla chirpingodjur, hon är jäkligt billig idag – passa på, sitter jag nu och kikar på Västras hemsida. Jag är ju som bekant hemsideansvarig och hemsidan är kasst uppdaterad de senaste månaderna så jag måste verkligen ta tag i det. Men jag är så fruktansvärt less på layouten och därför tar det emot mer än det borde. Jag är rätt less på min egen hemsida också men det är ett så enormt projekt att göra om den att jag inte orkar börja ens, haha. Föreningshemsidan känns hanterbar. Så jag sitter och skissar lite, letar inspiration och funderar över färgval. Tråkigare kan man ha det på sin sista lediga dag innan arbetsveckan drar igång igen, när det regnar ute och alla andra jobbar eller pluggar.

Hemsidan just nu, http://smfvastra.se  
Mamma tycker förresten att jag borde bygga en till marsvinsbur (??!) Anledning? Jag slängde ut min vita Billy i veckan eftersom jag fick en fin gammal hylla av min farmor och farfar som fick ta dess plats. Och skadade som vi tydligen är i min familj vid det här laget tänker vi alla “marsvinsbur” när vi ser en gammal bokhylla, haha. Jag har ingen större lust med en till bur men funderar lite på att bygga en övervåning på tjejernas… En till bur hade egentligen varit praktiskt men jag vill flytta och jag tror att ytterligare en bur i en tilltänkt lägenhet hade fått killen att smälla av, och mig med. Vart tusan skulle jag göra av allt smutsigt spån?