måndag 12 november 2012

Creutzbergs Congo




Congo är verkligen "wow"! Han är bara så fruktansvärt snygg, bilderna gör honom inte ens rättvisa. En stor muskulös kropp, mjuk och blank päls, stoora ögon och ett underbart lugn och värdighet. För att inte tala om färgerna och ränderna, ihh. (Och cresten!) Jag tror att jag är lite förälskad. Varför har det tagit mig så lång tid att fatta grejen med trefärgade? Galet. Han har fått en sida på min hemsida nu också: http://abicos.se/creutzbergs_congo.htm






torsdag 8 november 2012

Tricolor update

Nu har jag pratat med Congos ägare som meddelade att han brukar vara både snabb och smidig med sina flickor så om jag inte sett någon brunst innan veckan är över är det förmodligen för att det redan är klart, haha. Det hade ju varit himla skönt faktiskt.

Jag fick också reda på att Congo är avlägset släkt med Kickans förra pojkvän, Creutzbergs Washington (bild). I den kullen (länk, nr. 2 uppifrån) föddes bland annat Myosotis Katowice (bild) som vann Karin Fahlströms minnesstatyett på SM i somras, jag trooor även att hon är champion.


Och här om dagen blev Congo pappa! Fyra bebisar blev det och av den bild jag sett ser det ut som en tricolor choklad, tricolor grey och två t&w, varav två crested. Mamman där är en t&w hona. Han väntas bli pappa igen ganska snart (Mamma Myosotis La Loire - dotter till tidigare nämnd Washington, haha) och det ska bli spännande att se vad som dyker upp där också.

Bebisar till nyår trots allt då kanske? Hoppas hoppas!
Myosotis Katowice med mamma Kickan när hon var här och mellanlandade förra sommaren.

onsdag 7 november 2012

Fem fina flickor och utställning på gång igen

fr.v. SCh GP Define Ice Nay, Abicos Vildvittra, Define Ice Cap, Abicos Lilla Björn och SCh Witiwis Tindra
















Det här med gruppfoton är ingen favorit hos mig, fina resultat är förstås underbara men jag har inte riktigt tålamodet att försöka få en hel hög marsvin att sitta fint samtidigt. Hursom gick det rätt bra idag, mina fem fina vita flickor.


Snart är det dags att anmäla till julshowen i Rävlanda. Det kommer bli en superbra julshow i år! Vi har massor planerat :) Frågan är bara vilka marsvin jag ska ta med mig. I år är min sista chans att ställa ut i julpokalerna så jag får väl försöka peta in några djur där, men det blir bara jp pet för vi har fått problem med rasdomare - trist men så är det. Och sen är frågan då med resten. Insåg att Maggie ju har två cert, hur kul hade det inte varit om hon blev champion? Men hon är rätt duktigt pigmenterad så frågan är väl om det är värt det... Skulle vilja visa Björn och Vilda också, nu när morsorna blivit champisar. Samtidigt vore det kul att ställa Doris igen när det gick så bra sist, och Gigi med egentligen. Haha. Jag ska ju döma pettar också (fast inte BIS insåg jag, vet inte vart jag fått det ifrån - var bombis på att det var BIS) så frågan är hur mycket jag hinner med.

Vilda är förresten så himla knasig, jag tänkte ju inte ens spara henne från början för jag tyckte inte att hon var så fin. Sen blev ankungen en svan och hon fick vara kvar. För någon månad sedan funderade jag åter över att sälja henne för jag tyckte inte att hon fortsatt utvecklas och att hennes typ var rätt kass och ja. Men så idag när jag tog upp för att fota henne kom jag på mig med att ännu en gång bli förvånad över hur fin hon var. Är det mig det är fel på eller? Söt är hon åtminstone, och snabb - jättesnabb!


Bonusbild på Solis <3

fredag 2 november 2012

Varken plus eller minus i marsvinsburarna

Den där Congo är allt en bra väluppfostrad herre. Det är tur att det finns en del avkommor efter honom (och efter Kickan) som vittnar om att han vet hur man gör, för han verkar då för det allra mesta mer intresserad av att tigga mat och busa än att göra bebisar. Visst har jag haft snälla hanar tidigare till mina honor, men det brukar vara rätt så "pang på" - en himla massa kurrande och honor som kissar ner sitt manliga besök fullständigt i protest. I veckan har det varit mer parningar i tjejflocken, där Kråkan blivit galen i något hormonrus, än i Kickan och Congos bur ;) Jag trodde att Kickan brunstade den 22/10, men någon parning såg jag inte och har inte sett sedan dess så jag har börjat tvivla lite på det. Skulle det stämma så borde hon ju  brunsta om under kommande vecka om det nu inte tagit något. Vi får vänta och se helt enkelt. 

Solis bor fortfarande kvar här, jag ska försöka ordna nya bilder på honom under veckan. Jag begriper inte att ingen fastnat för honom, han är ju så himla go och fin. Hoppas att det snart dyker upp ett riktigt bra hem åt honom.